İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kadıköy’de yeni bir kültür, sanat ve yaşam alanı olarak Turhan Selçuk Kültür Evi’ni İstanbullulara kazandırdı. 1941 yılında yayınladığı ilk karikatürünün ardından uzun yıllar bu alandaki üretimlerini çeşitli gazetelerde sürdüren, Türkiye karikatür tarihinde önemli bir yeri bulunan kültür insanı Turhan Selçuk’un ismini taşıyan Kültür Evi, karikatürist Cemil Cem’in Cem Sokak’ta bulunan tarihi evinde hayat buldu.
Kütüphane ve müzesiyle İstanbul’a yeni bir soluk katan Turan Selçuk Kültür Evi, Turhan Selçuk’un hayatını ve kariyerinin tüm dönemlerini ele alan bir seçkiyle sanatseverlere kapılarını açtı.
Küratörlüğünü Aslı Selçuk’un üstlendiği sergide aile koleksiyonundan 65 adet orijinal karikatür, kişisel eşya, ödüller ve Turhan Selçuk’a armağan edilen eserlerle beraber toplamda 254 parça yer alıyor. Turhan Selçuk’un kariyerinin ilk yıllarından başlayarak gelişen çizgisi, on yıllık dönemlere ayrıştırılarak inceleniyor. Sergi’de Abdülcanbaz ve Hababam Sınıfı gibi toplumda kendine yer edinmiş karikatürlerin oluşumuna da tanıklık ediliyor. Uluslararası basında yer alan karikatürler, dergi ve kitap kapakları Selçuk’un uluslararası bir değer olduğunu ve üretkenliğinin çeşitliliğini görme imkanı veriyor.
Türk karikatürünün temel taşlarından olan Cemil Cem’in de anıldığı sergide Osmantan Erkır koleksiyonundan 26 adet orijinal Cemil Cem karikatürü de yer alıyor. Cem’e ayrılan özel odada Atatürk Kitaplığı arşivinden alınan dergiler ve çeşitli karikatürlerinden görseller ile İstanbul Resim Heykel Müzesi koleksiyonunda bulunan ünlü “Veli Efendi Çayırı” resminin röprodüksiyonu da sergileniyor.