İstanbul araştırmaları yapan herkes için kitaplığımızda bir şey var.

İstanbul’un Kalbinde ‘Tarihi Yarımada’ Sergisi başladı

13.10.2022


İBB, Tarihi Yarımada’da tamamlanan ve yapım süreci devam eden projelerini, İstanbul Planlama Ajansı koordinasyonunda özel bir sergide bir araya getiriyor. 

Her biri İstanbul’un kültürel mirasına ve tarihi kimliğine uygun olarak geliştirilen 60 proje İstanbullularla paylaşılıyor.

Ekim ayı boyunca isteyen herkesin Beyazıt Meydanı’nda ücretsiz olarak gezebileceği ‘Antik Çağ’dan Günümüze 3 İstanbul 1 Tarihi Yarımada’ açık hava sergisi İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından ziyarete açıldı. 4 KATEGORİDE TOPLANDI İstanbul Vizyon 2050 Strateji Planı çerçevesinde hazırlanan projeler Ulaşım-Altyapı, Kentsel Tasarım- Rekreasyon, Kültür-Sosyal- Spor Tesisi ve Kültür Varlıkları olmak üzere 4 kategoriden oluşuyor. 

Sergide İBB Miras’ın Tarihi Yarımada’nın kültürel mirasının ve tarihi kimliğinin korunarak geleceğe aktarılması için hazırladığı koruma amaçlı uygulamalar ve projeler yer alıyor. Ayrıca araç trafiğinden büyük ölçüde arındırılmış, erişilebilir, yürünebilir canlı meydan ve sokakların oluşturulması için geliştirilen ulaşım projeleriyle ilgili detaylara da sergide yer verildi. 

Gençlere yönelik spor tesisleri, sosyal/kültürel merkez projeleri ve Tarihi Yarımada’nın kimliği ile uyuşmayan yapıların yeniden işlevlendirilmesi gibi gerçekleştirilen ve gerçekleştirilmesi planlanan çok sayıda proje sergilenen diğer içerikler arasında yer alıyor. EKİM BOYUNCA ZİYARETE AÇIK Tarihi Yarımada’nın küresel birikiminden faydalanarak oluşturulan plan ve projeler kültür varlıklarından ulaşıma, kentsel tasarımdan sosyal tesislere kadar çeşitli başlıklarda İstanbulluların öneri ve görüşlerine sunulacak. Sergi, Tarihi Yarımada’da yaşayan, çalışan ve Tarihi Yarımada’yı ziyaret edenler başta olmak üzere Ekim ayı boyunca tüm İstanbulluların ziyaretine açık olacak. Projeler ayrıca buradan incelenebilir.




İstanbul’un Kalbinde ‘Tarihi Yarımada’ Sergisi başladı




İBB ATATÜRK KİTAPLIĞI
Miralay Şefik Bey Sok. No: 6
Taksim, Beyoğlu - İstanbul
Telefon: 0212 249 95 65
0212 249 09 45
kutuphanemuzeler@ibb.gov.tr